Produkty Zepter

Ciasteczka „Mini Dynie”.

Nowy ekspres do kawy Ze-presso Trend przenosi poranny rytuał kawowy na wyższy poziom. Po prostu włóż jedną z naszych kapsuł włoskiej mieszanki, wybierz rodzaj kawy, którą chcesz i naciśnij start!
Udekorowaliście dom w stylu Halloween, ale nie krępujcie się, być dalej kreatywnymi.
Teraz czas na specjalny deser!

Cakes_Knife_600x338_zepter_gif.gif

SKŁADNIKI (zbiory 20)
ciasto
• 200 g mąki migdałowej
• 300 g mąki uniwersalnej
• 100 g cukru kokosowego
• 250 g masła
• 2 jajka

Mashed_Pumpkin_600x338_zepter_gif.gif

Nadzienie
• 250 g puree z dyni
• 120 g twarożku
• 2 łyżki stołowe miodu
• Około. 5 łyżek mąka
• 1 jajko
• ½ łyżeczki cynamon
• ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
• ¼ łyżeczki mielonych goździków
• ¼ łyżeczki mielonego imbiru

PRZYGOTOWANIE

Do napełniania
• W misce wymieszaj puree z dyni, twarożek, miód i jajko
• Po połączeniu dodaj mąkę i przyprawy i wymieszaj (Dodaj mąkę stopniowo, ile potrzeba, nadzienie nie powinno być zbyt gęste – patrz zdjęcie)

Do ciasta
• Dodaj oba rodzaje mąki, a także sól i cukier kokosowy i wymieszaj
• Dodaj masło w małych kostkach i mieszaj ręcznie, aż ciasto będzie równomiernie ziarnista
• Dodaj jajka i wymieszaj, aby ciasto było gotowe
• Ciasto rozdzielić na 3 lub 4 części i rozwałkować na grubość 1-2 cm
• Owinąć folią i pozostawić w lodówce na 30 minut
• Po schłodzeniu ciasta rozwałkuj i wytnij kształty dyni
• Dodaj po łyżce nadzienia, a następnie nałóż kolejną warstwę ciasta.  Przyciśnij krawędzie widelcem, aby je uszczelnić.
• Piec w temperaturze 200 ° C przez 15-20 minut lub do momentu, aż brzegi będą złotobrązowe
• Podawać z kawą Ze-presso

Coffee_Machines_Drain_600x900_zepter_gif.gif

WhatsApp chat