Domowy majonez z pomocą Mixsy
Domowy majonez (przepis video poniżej)
Po wypróbowaniu naszego przepisu na domowy majonez nigdy już nie sięgniesz po ten na półce w sklepie!
Nie tylko smakuje lepiej, ale także nie zawiera konserwantów.
Kluczowymi składnikami są żółtka jaj. Dają one majonezowi jedwabistą konsystencję i smak, więc wybierz te najwyższej jakości, u sprawdzonego dostawcy (my wybieramy ekologiczne).
Białka jajek są preferowane przez zwolenników zdrowego trybu życia, ale to właśnie większość wartości odżywczych znajduje się w ich żółtkach.
Witaminy A, D, B i E, jak również większość białka jest, wierzcie lub nie, zawarta w żółtkach! Ogólnie rzecz biorąc, jaja są również doskonałym źródłem fosforu, selenu i witamin B12, B2 i B5. Zawierają również znaczną ilość potasu, magnezu, wapnia i tiaminy.
Z naczyniami Masterpiece firmy Zepter nie potrzebujesz tłuszczu żeby usmażyć jajka, ani wody, żeby je ugotować. Dzięki Zepter metalowi 316-L i zaawansowanej technologii URA w trakcie gotowania nie dochodzi do wytwarzania żadnych substancji toksycznych, nie musisz martwić się o to, że twoje jedzenie przyklei się do patelni.