![](https://medlight.pl/blog/wp-content/uploads/2019/01/Image-1.png)
Nadziewane orecchiette
Bezpośrednie tłumaczenie orecchiette to „małe ucho”.
Nazwa pochodzi od ich kształtu, który idealnie nadaje się do nadziewania (faszerowania) na przykłąd mięsnym sosem, podobnym do tego, który przygotowaliśmy w tym przepisie. Zwieńczone miękkim białym serem, świeżą bazylią i tartym parmezanem, te wyborne kąski są przygotowywane od początku do końca bez oleju i wody. Dzięki metodzie gotowania w naczyniach Zepter Masterpiece wykonanaych ze stali nierdzewnej 316-L, jesteśmy w stanie przygotować to danie w całkowicie zdrowy sposób, aby uzyskać najlepszy smak i najwięcej wartości odżywczych!
Chcesz się przekonać, jak to robimy? Sprawdź poniżej!
SKŁADNIKI
• 300 g makaronu orecchiette
• 300 g mielonej wołowiny
• 2 cebule
• 1 ząbek czosnku
• 100 g pancetty
• 100 g korzenia selera
• 2 marchewki
• 500 g pomidorków koktajlowych
• 3 dcl. czerwonego wina
• Pesto
• 500 ml sosu pomidorowego
• 200 g miękkiego sera
• 1 pęczek świeżej bazylii
• 200 g parmezanu
PRZYGOTOWANIE
• Dodaj mieloną wołowinę, cebulę, czosnek, pancettę, seler, marchew, pokrojone pomidorki koktajlowe i czerwone wino do zimnego naczynia Zepter Z-2020. Nie dodawaj wody lub oleju.
• Gotuj w niskiej temperaturze 90 ° C przez 20 minut pod przykryciem.
• Wymieszaj pesto i odłóż na bok.
• Do naczynia Zepter Z-2015 dodaj sos pomidorowy. Nadziewaj makaron orecchiette przygotowanym nadzieniem z mieloną wołowiną i ułóż na sosie.
• Dodaj na wierzchu miękki ser, świeżą bazylię i tarty parmezan.
• Przykryj i gotuj w niskiej temperaturze 90 ° C przez 15 minut.
• Podawaj na talerzach z porcelany Rio.
![Image-2.png](https://shop.zepter.com.pl/getattachment/ce3867d7-120b-4588-90a4-fef8c4ec6b6b/Image-2.png.aspx)
Smacznego!
Szef kuchni Petra Geric
![](https://medlight.pl/blog/wp-content/uploads/2019/01/człowiek-w-biegu-koloroterapia.jpg)
![](https://medlight.pl/blog/wp-content/uploads/2019/01/Image-6.jpg)