Gotuj z Zepter

Nadziewane orecchiette

Bezpośrednie tłumaczenie orecchiette to „małe ucho”.

Nazwa pochodzi od ich kształtu, który idealnie nadaje się do nadziewania (faszerowania) na przykłąd mięsnym sosem, podobnym do tego, który przygotowaliśmy w tym przepisie. Zwieńczone miękkim białym serem, świeżą bazylią i tartym parmezanem, te wyborne kąski są przygotowywane od początku do końca bez oleju i wody. Dzięki metodzie gotowania w naczyniach Zepter Masterpiece wykonanaych ze stali nierdzewnej 316-L, jesteśmy w stanie przygotować to danie w całkowicie zdrowy sposób, aby uzyskać najlepszy smak i najwięcej wartości odżywczych!

Chcesz się przekonać, jak to robimy? Sprawdź poniżej! 

SKŁADNIKI

• 300 g makaronu orecchiette
• 300 g mielonej wołowiny
• 2 cebule
• 1 ząbek czosnku
• 100 g pancetty
• 100 g korzenia selera
• 2 marchewki
• 500 g pomidorków koktajlowych
• 3 dcl. czerwonego wina
• Pesto
• 500 ml sosu pomidorowego
• 200 g miękkiego sera
• 1 pęczek świeżej bazylii
• 200 g parmezanu

PRZYGOTOWANIE

• Dodaj mieloną wołowinę, cebulę, czosnek, pancettę, seler, marchew, pokrojone pomidorki koktajlowe i czerwone wino do zimnego naczynia Zepter Z-2020. Nie dodawaj wody lub oleju.
• Gotuj w niskiej temperaturze 90 ° C przez 20 minut pod przykryciem.
• Wymieszaj pesto i odłóż na bok.
• Do naczynia Zepter Z-2015 dodaj sos pomidorowy. Nadziewaj makaron orecchiette przygotowanym nadzieniem z mieloną wołowiną i ułóż na sosie.
• Dodaj na wierzchu miękki ser, świeżą bazylię i tarty parmezan.
• Przykryj i gotuj w niskiej temperaturze 90 ° C przez 15 minut.
• Podawaj na talerzach z porcelany Rio.

Image-2.png

Smacznego!

Szef kuchni Petra Geric

WhatsApp chat