Gotuj z Zepter,  Wydarzenia

Gołąbki z kaszą i boczniakami i zupa krem z kiszonych ogórków | prosto z programu kulinarnego w TVP „Rączka gotuje”

Drugi odcinek z cyklu programu kulinarnego Remigiusza Rączki, w którym ten populary śląski kucharz gotuje z Zepter, a który możecie śledzić na TVP3 Katowice i innych regionalnych kanałach telewizji TVP w soboty o godz. 18:00 lub powtórki w niedziele o godz. 10:00.

Tym razem na pierwszym planie tradycyjne w zimę, niezwykle zdrowe i przede wszystkim łatwo dostępne produkty, które uwielbiamy! Bez mięsa, ale i tak bardzo pożywnie zdrowo i sycąco! 

Próbujecie? 

 Gołąbki z kaszą i boczniakami

Składniki:

kasza jęczmienna – 1 szklanka
kasza pęczak – 1 szklanka
woda – 4 szklanki
kapusta włoska – 1 główka
masło – 0,5 łyżki
cebula – 2 szt.
boczniaki – 0,5 kg
jajko – 1 szt.
lubczyk świeży – garść
papryka wędzona – 1 łyżka
szczypta soli, pieprzu – do smaku
bulion warzywny – 1 l

sos pomidorowy:
pomidory krojone – 2 puszki
czosnek – 6 ząbków
świeża bazylia – garść
natka pietruszki – pół pęczka
suszona bazylia – 0,5 łyżeczki
szczypta soli, pieprzu – do smaku

Zupa krem z kiszonych ogórków

Składniki:

na wartko ogórki kiszone – 4-5 szt.
cebula – 2 szt.
marchew – 1 szt.
pietruszka – 1 szt.
por – 1 szt.
seler – 0,25 szt.
ziemniaki – 4 szt.
czosnek – 6 ząbków
masło – 0,5 łyżki
sól, pieprz – do smaku
świeży koperek – 1 pęczek
suszone nasiona kopru – szczypta 
woda – 1.2 l woda z ogórków kiszonych – ok. 100 ml
ser Kiri lub topiony – 50 g
śmietana kremówka – 50 ml
Narządzia: ArtMixnaczynia Zepternoże Zepter 

Oglądaj na TVP3 Katowice i innych regionalnych kanałach telewizji TVP w soboty o godz. 18:00 lub powtórki w niedziele o godz. 10:00.

Autor: Zepter International |

WhatsApp chat